Bu Blogda Ara

21 Eylül 2013

Artizan Beyaz Ekmek

*Mutfağa girdiğimden beri en sevdiğim şey ekmek yapmak. Küçüklüğümden beri hamur ile oynamaktan büyük bir zevk almışımdır. Bende her defasında farklı ekmek çeşitleri deniyorum. Her ne kadar kepekli,çavdarlı,tahıllı ekmekler yapıp beyaz undan kaçmaya çalışsamda babam için beyaz ekmek de yapıyorum. Bu sefer eski hamur ile yaptım ve bence daha güzel oldu. 40firinekmek.com sitesinin çok güzel ekmek tarifleri var. Bu ekmek tarifini de ordan aldım.
Eski Hamur (Pate Fermente)
  • Unu,tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ilave ederek hamurunuzu 4-5 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.Hamurunuzun içinde bulunduğu kabı streçfilm ile kaplayıp evin ılık bir yerinde 2-3 saat mayalanmaya bırakın. Bu süre sonunda hamurun hacmi yaklaşık olarak 2 katına çıkmış olacaktır.Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp iki elinizle 2-3 dakika yoğurun ve kapaklı bir kaba alıp buzdolabına kaldırın. Dolapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz.