Bu Blogda Ara

14 Kasım 2014

Mutfak Bilgileri




Herkese merhabalar,

İnternet sayesinde mutfak hakkında birçok bilgiler ediniyorum. Her edindiğim bilgileri bir yere kaydettikten sonra sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Bugün paylaşacağım bilgiler; This for That. Çoğu zaman yemek veya pasta&kek yaparken evde var olduğunu düşündüğümüz malzemelerin aslında bitmiş olduğunu görüp üzülüyoruz. Böyle durumlarda kurtarıcı malzemeler var. Örneğin; kefir gerekiyorsa ve almayı unuttuysanız; kefir yerine süt ve limon kullanabilirsiniz. Bunların dışında içeriğini değiştirmek veya farklı bir malzeme kullanmak isterseniz de bu bilgilerden faydalanabilirsiniz. Buyurun bilgiler;

Not: Amerikan ölçülerinde yazıcam. 1cup = 1 bardak / Tsp (teaspoon) = çay kaşığı / Tbsp (tablespoon) = yemek kaşığı


  • Kabartma Tozu (1 cup) = 1/2 tsp cream of tartar + 3/4 tsp karbonat 
  • Buttermilk (kefir 1 cup) = 1 cup süt + 1 tbsp limon suyu veya 1 cup yoğurt
  • Ekmek kırıntıları = Yulaf ezmesi
  • Çikolata (1 kare) = 3 tbsp kakao + 1 tbsp tereyağ veya 3 tbsp ve 1 tbsp zeytinyağı
  • Yarı tatlı çikolata (1 kare) = 1 tbsp şeker + 1 kare bitter veya 3 tbsp damla çikolata
  • 1 tbsp nişasta = 2 tbsp un
  • 1 yumurta = 1/4 cup patates veya 1/4 cup kabak veya 1/4 cup erik veya 2 yumurta sarısı veya 2 yumurta beyazı 
  • Kek unu (1 cup) = 1 cup + 2 tbsp normal un
  • Bal (1 cup) = 1 1/4 cup şeker + 1/4 cup su
  • Limon suyu (1 tsp) = 1/4 tsp elma sirkesi
  • Pekmez (1 cup) = 1 cup bal
  • Hardal (1 tsp) = 2 tsp sirke
  • Sour cream (ekşi krema) = 1 cup yoğurt
Afiyet olsun :)