Bu Blogda Ara

07 Aralık 2014

Arap Tava










Dün, biraz zahmetli ama güzel bir yemek yaptık: Arap Tava. En yakın arkadaşım uzun bir süreden sonra yatıya geldiği için akşam yemeği özenli olsun istedik. Patlıcan ve köfte sever Ece'm; çok beğendi. Sizlerle de paylaşmak istedim. Dilerim beğenir, denersiniz.

Köfte için;

  • 750 gram tranç kıyma
  • 250 gram kıyma (kuzu boşluğundan)
  • 1 adet soğan, 2 diş sarmısak
  • Kaya tuzu, kimyon, karabiber, yenibahar
Patlıcan yatağı için;
  • 1 kg patlıcan
  • 3 adet köy biberi, yarım kg domates
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 diş ezilmiş sarmısak
  • Kaya tuzu ve karabiber
Hazırlanışı
  1. Yoğurma kabına kıymaları ve rendelenmiş soğanı alın. Rendelenmiş sarmısa, tuz, kimyon, karabiber ve yenibahar ekleyip tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak şeklinde köfteler yapın.
  2. Fırında veya ızgarada çevirerek pişirin. Patlıcan yatağı için patlıcan, biber ve domatesi közleyip kabuklarını soyun. Tavaya önce biberi sonra sarmısak ile domatesi atıp çevirin ve en sonra patlıcanı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp kısık ateşte 2-3 dakika pişirin.
  3. Patatesleri parmak şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın. 
  4. Patlıcan karışımını servis tabağına aktarın ve üzerine kızarmış köfteler ile patatesleri yerleştirin. Biber ve maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok: