Bu Blogda Ara

01 Aralık 2014

Kurşun Aşı


Umutlu bir Pazartesi gününden merhaba...

Öncelikle güzel bir hafta diliyorum herkese. Aralık ayına girdiğimize göre ay sonuna kadar bütün bir seneyi düşünmeye başlayabiliriz. Neler yaptık, neler yanlış/doğruydu?, ne gibi şeyler yapabiliriz?, hedef ve planlarımız nasıl olmalı... Tabi bunları düşünürken; kendimizi yormadan, sıkmadan yapalım. Bir bardak yeşil çay ve yer fıstığı ile düşünmek rahatlatıcı ve motive edici olabilir mesela. Gelelim bugüne yani Pazartesi Yemeği'ne. Efendim bugün hem doyurucu hem sağlıklı bir yemek yaptık; Kurşun Aşı. İçerisinde mercimek, nohut, bulgur, irmik gibi yararlı besinleri içeriyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Eee buyurun tarifi o zaman :)

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek (daha fazla koydum)
  • 1 orta boy soğan- 1 sivri biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 2 çay kaşığı nane, kırmızı toz biber
  • 8 su bardağı sıcak su - 1 çay kaşığı tuz
Bulgur Köftesi Için
  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı ılık su - 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yumurta - 1 çay kaşığı tuz
  • 300-400 gram haşlanmış et
Hazırlanışı
  1. Bulguru ve irmiği büyük bir kaseye alıp suyu ekleyin. 15 dakika bekletin.
  2. Tuz ve salçayı ilave edip yoğurun. Un ve yumurtayı ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 
  4. Ince doğradığınız soğanları ve biberleri zeytin yağında kavurun. Salçayı ve eti de ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  5. Sıcak suyu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başlayınca bulgur köftelerini ekleyip arada karıştırarak 8-10 dakika pişirin.
  6. Haşlanmış mercimek ve nohutu da ekleyip pişirmeye devam edin. 10 dakika daha pişirdikten sonra tuz, biber ve naneyi serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Kaynak: Lezzet Dergisi

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: