Bu Blogda Ara

18 Şubat 2015

Günün Yemeği: Bulgurlu Pazı Sarması





   Merhabalar,

   Bugün yemeğimiz; Bulgurlu Pazı Sarması. Genellikle içerisinde pirinç olan yemekleri yemiyorum. Sütlaç, dolma, pilav.. Biraz beslenmem den dolayı biraz tercihten dolayı. Dolayısı ile uzun zamandır merak ettiğim pazı sarmasının içeriğini biraz değiştirmek istedik annemle. Pazısı bol, yağsız ve az kısırlık bulgurdan yapılan sarmamız... :)
 
   Yapılışı 

  • Pazılar yıkanır, sapları kesilir.
  • Önceden kaynamış suyun içerisine, yıkanılan pazı yaprakları konulur. 1-2 dakika bekledikten sonra pazılar çıkarılır.
  • Ayrı bir kapta; 400 gr kıyma, 1 soğan, 1 çay bardağı ince kısırlık bulgur, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber (istenirse; kimyon ve nane), koyup; yoğurun.
  • Yaprakların parlak kısmı altta olacak şekilde tezgaha yerleştirin. Bir tane pazıyı alın. Geniş kenarına kıymalı harçtan koyun ve sarın.
  • Hazırladığınız pazıları tencereye yerleştirin. Üzerine biraz su koyun. Düz porselen tabakla üzerini kapatın.
  • Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Not: 
  • İstenirse domates sosu da hazırlanabilir. Konulan su yerine;
  • Domates Salçası; 3 su bardağı sıcak su, 4 yemek kaşığı domates salçası, 4 yemek kaşığı zeytinyağı (Sahrap Soysal)

Hiç yorum yok: