Bu Blogda Ara

02 Mart 2015

Güzel bir kek yağ çeşidine bağlı mıdır?


   Merhabalar,

   Güzel bir hafta sonundan sonra haftaya aynı enerji ile başlarsak; Cuma'ya kadar böyle devam edebilir. Tabi ki hafta sonuna doğru enerji birazcık düşebilir. Bunu dengelemenin en iyi yöntemlerinden biri; sağlıklı beslenmek ve spor. Spordan kastım kısa yürüyüşler, ev işleri....

   Yemek ile ilgili yazılar okurken; güzel bir yazıya rast geldim. Elimden geldiğince sağlıklı ve yağsız kekler yapmaya çalışıyorum. Fakat bazen tereyağ veya zeytinyağı kullanıyorum. Bu yazıda çeşitli yağkarın keklere ne tür etki yapacağı ile ilgili bilgiler içeriyor. Bakalım sonuçlar nasılmış..

  • Tereyağ (Butter) : Buttercream yaparken; yağın yoğunluğuna göre kekin görünüşü değişir. Fazla yağ kek sıvamada güzel bir doku sağlayacaktır. Kekin içerisinde kullanıldığında; diğer keklere göre daha az kabarır ve kırıntıları küçüktür.
  • Zeytinyağı (Oil) : Diğer keklere göre  daha nemli bir dokuya sahip olur. Uzun, yağlı kek gibi hafif, çok az iri taneli, yağlı kekten daha çok crumblara sahip (içindeki boşluklar) 
  • Katı Yağ (Shortening) : Bu tür kekler uzun, hafif yoğun, kuru, kırıntılıdır. Tadı güzel ama dokusu kötü olur.
  • Margarin (Margarine) : Zeytinyağlı kekler gibi nemli ama onun gibi hafif bir dokuya sahip olmaz. Zeytinyağlı ve yağlı kekten daha yoğun ve hava kabarcıkları daha fazla. İçeriğine tuz konulduğu zaman, tuzlu bir tat alabilir. 
Eğer daha fazla okumak isterseniz; http://thecakeblog.com/2012/05/is-butter-better.html

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok: