Bu Blogda Ara

14 Nisan 2015

Elbasan Tava



  Herkese merhabalar,

  Bu aralar dans calismalarindan dolayi cok yogundum. Carsamba gunu Kalkedon Halk Danslari Dernegi ile Cezayir'e gidiyoruz. Hem eglenceli hem hizli bir tempo ile her yorenin kareografisi bitti. Bugun sadece bastan akis alip eve gelicez ve bavullarimizi toplayacagiz.

  Prova oncesi guclu yemeye calisiyorum. Et yemeye bir turlu alismama ragmen uzmanlar haftada bir gun et yenilmesi gerektigini soyluyorlar. Bunun icin tariflerimin arasindan guzel bir et tarifi buldum. Dilerim sizde seversiniz..

Malzemeler
• 1 kg kuzu veya dana parca et
• 1 corba kasigi salca
• 4 su baedagi su, tuz
• 1 kahve fincani pirinc

Uzeri icin
• 4 adet yumurta
• 1 corba kasigi un
• 250 ge yogurt 

Hazirlanisi
1. Eti tencereye alin. Suyunu salip yeniden cekene dek kavurun. Uzerine salca ve su ekleyip, arada karistirarak 25 dakika haslayin.
2. Eti tepsiye alip, tuzunu ayarlayin. Eti pisirdiginiz suyun yarisini uzerine gezdirip, pirinci serpistirin.
3. Uzeri icin yumurtalari cirpin. Yogurt, ve un ekleyip karistirin. 
4. Karisimi tepsideki etin uzerine her tarafina esit gelecek sekilde dokun.
5. Onceden isitilmis 220 derece firinda, yaklasik 20-25 dakika pirisirin.


* Özel günleriniz için pasta, kurabiye, hamurişi siparişleriniz için iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca daha fazla bilgi için; facebook ve instagram adreslerimi ziyaret edebilirsiniz. (makbusunevi@gmail.com)

Hiç yorum yok: