Bu Blogda Ara

02 Nisan 2015

Terbiyeli Sebze Çorbası






  Merhabalar,

  Evimizde çorbanın yeri çok başkadır. İster yaz mevsimi olsun ister kış mevsimi olsun her gün çorba içmeye çalışırız. Benim favorim; mantar çorbası. Anneciğim mantar çorbasını; kremasız, bol sütlü ve mantarlı yapar. Bazen sebze ile karıştırıyor ve çorba ayrı tat alıyor. Herkesin kendine göre çok iyi yaptığı bir şey vardır. Benim annem için; çorba. :) Hep yapmayı seviyor hem yeni şeyler katarak farklı lezzetler yaratmayı. En son denediği tür; terbiyeli sebze çorbası. Tesadüfen benzer bir tarif internette bulduk. Hemen hemen benzer. Hem besleyici hem lezzetli. Size bulduğum tarifi yazacağım. Kesinlikle deneyin. Sırf sebze çorbası yemeyen ben bile iki kase içtim.

   MALZEMELER

  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 5 adet mantar
  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Terbiyesi için;
  • 1 adet yumurta
  • Yarım limon
  • 2 çorba kaşığı diyet yoğurt 
  • 1 çorba kaşığı un
  HAZIRLANIŞI
  1. Yağı tencereye koyun. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencerenin içinde pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Mantarlar hariç diğer sebzeleri dilimleyerek tencerenin içine atın. 8 su bardağı su ekleyin.
  3. 15 dakika sonra mantarları küçük küçük doğrayıp ilave edin. 45 dakika daha pişirin. 
  4. Pişmesine yakın dereotunu kıyıp içine atın. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp bir süre bekletin. 
  5. Yumurta sarısını, yarım limonu, 1 çorba kaşığı unu ve 2 çorba kaşığı yoğurdu mikserler çırpıp, terbiye hazırlayın. 
  6. Hazırladığınız bu terbiyeyi azar azar çorbanın içine yedirip, karıştırın.
  7. Tencereyi tekrar ocağa koyup 10 dakika daha kaynatın. Servin edin.

* Özel günleriniz için pasta, kurabiye, hamurişi siparişleriniz için iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca daha fazla bilgi için; facebook ve instagram adreslerimi ziyaret edebilirsiniz. (makbusunevi@gmail.com)

Hiç yorum yok: