Bu Blogda Ara

03 Mayıs 2015

Fırında Sebzeli Et



   Herkese merhabalar,

  Et seven ve yiyen biri olmama rağmen hafta bir et yenilmesi gerekiyor. Evde pişen etler olabildiğince baharatlı yapılarak bana gelen kokusunu azaltılmaya çalışılınıyor. Bu da o etlerden biri. Yumuşak olması ve baharatların lezzeti ile her zaman yiyebileceğim bir tarif oldu. Tabi et seçimi ve alınan yerler de önemli. Bu konuda tecrübeli değilim ama aldığım yer iyi olduğu için benim isteğime göre az yağlı ve güzel et veriyorlar. 

  Malzemeler
  • 750 gram iri kesilmiş dana veya kemikli kuzu eti
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 adet çarliston biber
  • 10 adet haşlanmış mantar
  • 10 adet nane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 4 adet domates
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  Hazırlanışı
  1. Etleri az suda iyice haşlayıp, sonuna doğru tuzu atın ve süzün.
  2. Küp doğranmış kereviz, patates ve havucu kızartın. (Bu sefer kızartmadım böylece daha hafif oldu.)
  3. Bütün sebzeleri fırın tepsisine koyun. 
  4. Mantarları bütün olarak içine katıp, tuzlayarak harmanlayın. Yanına haşlanmış etleri alın.
  5. Üzerine tane karabiber ve kekiği serpin. En üste rendelenmiş domatesleri çiğ olarak yayın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında sebzeler pişene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın..

Hiç yorum yok: