Bu Blogda Ara

07 Mayıs 2015

Tepside Kabak Mücver

                                


  Herkese merhabalar, 

  Mücver en sevdiğim yemeklerden biridir. Fakat kızartma olduğu için hep uzak durmuşumdur. Yemeği de özlediğim için farklı bir şekilde pişirmek istedim. Tepsi mücver en sağlıklı hazırlama şekli. Elimde bulunan tarifi biraz daha değiştirerek daha az yağlı ve fazla sebzeli yapmaya çalıştım. Hem sağlıklı hem lezzetli. Yanında el yapımı yoğurt ve sıcak bir domates çorbası ile ideal bir akşam yemeği oldu. Bu lezzetli yemeğin tarifi ise;

  Malzemeler (6-8 kişilik)
  • 4 kabak (7 kabak kullandım.)
  • 4 taze soğan (kullanmadım.)
  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  Hazırlanışı
  1. Fırını 180 derecede ısıtın. 
  2. Kabakların kabuğunu soyup rendeleyin. Suyunu sıkara büyük bir kaba alın.
  3. Üzerine kıyılmış soğan, 3yumurta, kıyılmış maydanoz, yağ, rendelenmiş beyaz peynir ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.
  5. Hamuru içi yağlanmış fırın tepsisine dökün. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin. 
  6. Ilık servis yapın.

Hiç yorum yok: