Bu Blogda Ara

07 Ağustos 2015

Patlicanli Kuzu Budu



   Merhabalar;

   En sevdiğim yemeklerden biridir, kıymalı patlıcan. Daha doğrusu içerisinde patlıcan olan her yemeği zevkle yiyorum. Patlıcanlı kebap, imam bayıldı, zeytinyağlı patlıcan... :) Elimde olan tarif tam bana göre bir tarifti. Ilk bakıldığı zaman türlüye benziyor fakat bazı malzemeler bakımından farklı. Bu da güzel, lezzetli, denenmeye değer bir tarif. Size orjinali yazacağım. Dilerim sever, deneri yorumlarsınız. Sevgiler... :)

  MALZEMELER

* Yarım kg. kuzu but kuşbaşı
* 2 adet kuru sğona
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* Yarım kg. mantar
* 2 adet patlıcan
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* 2 su bardağı su

 HAZIRLANIŞI

  1. Kuzu etlerini soğanla beraber, suyunu çekinceye kadar kavurun.
  2. Patlıcanı alaca soyun ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  3. Kavrulmuş, soğana, salçayı ilave edin, 4-5 dakika kavurun.
  4. Küp doğranmış domatesi ekleyin, 10 dakika kısık ateşte soteleyin.
  5. Küp doğranmış mantarı, tane karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
  6. Patlıcan ve suyu ekleyerek, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.



Hiç yorum yok: