Bu Blogda Ara

21 Eylül 2015

Otlu Şinitzel



   Merhabalar,

  Uzun süredir yemek ile ilgili tarif yayınlamıyorum. Biraz yoğunluk biraz bazı şeylere alışma dönemi.. Yeni yeni duygular ile karşılaştığım değişik bir dönemden geçiyorum. Bu duyguların anlamlarını anlamak için de biraz kendime vakit ayırmaya çalışsam bile daha öyle bir vakit bulamadım malesef...Ama bunun için daha çok çaba sarf edicem. Gelgelim tarifimize. Şinitzel en sevdiğim yemeklerden biridir. Uzun zamandır yapmadığımız şinitzeli biraz değiştirerek yapmak istedim. Bol baharatlı ve yeşillikli... Sonuç lezzetli ve istediğimiz gibi olunca bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Dilerim sizde pişirir, severseiniz.

 Afiyet olsun...


Malzemeler

  • 6 ince dövülmüş tavuk göğsü
  • Bir kaç kaşık sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı un
Otlu Galeta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Domates Sos
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 adet sivri biber
  • 6 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Domates Sos Hazırlanışı
  1. Doğranmış domates, biber, salça ve sarımsağı tereyağında kavurun.
  2. 2 çay bardağı su ile yarım saat pişirin.
  3. Servis için; ketçap ya da domates sos
Hazırlanışı
  1. Tavukların üzerine tuz ve karabiber serpin.
  2. Süt ve yumurtayı bir kasede çırpın.
  3. Otlu galeta malzemelerini geniş bir tabakta harmanlayın. 
  4. Unu ayrı bir tabağa koyun.
  5. Tavukları sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galetalı karışıma bulayın.
  6. Kızgın sıvı yağda çevirerek kızartın.
  7. Ketçap ya da domates sosla beraber servis yapın.


Hiç yorum yok: