Bu Blogda Ara

18 Ekim 2015

Tam Buğday Unlu Kahvaltı Kurabiyesi


   Herkese merhabalar,

   Pazar gününün rahatlığını ve eğlencesini yaşarken  Pazartesi sendorumunu da yaşıyoruz aslında. Bir gün sonra neler yapılacak,  otobüste ne zaman binersem rahat olur, işlerim yetişecek mi?... Bir sürü soru ile güne devam etmeye çalışırız. Bence bunu geçirmenin en güzel yöntemlerinden biri; güzel bir kahvaltı yapmaktır. Aslında her gün sağlıklı ve sağlam kahvaltı yapmak önemli ama Pazar günleri kahvatlı ayrı bir önemlidir, güzeldir.. Bizim için bu öyle :)) Sadece Pazar sabahları birlikte kahvaltı yapabildiğimiz için daha özenerek hazırlıyoruz soframızı. 

   Bu Pazar günü soframızda iki ayrı lezzet vardı; Karadeniz Pidesi ve benim yapmış olduğum kurabiye. Pide için Banu ablama çok teşekkür ederim. Kendi kurabiyelerimin fotorafını çekmeden bittiği için sadece tarini verebileceğim malesef :))) Denemenizi tavsiye eder, afiyetler dilerim... <3

   Malzemeler
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış kurultulmuş domates
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Bir buçuk su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 su bardağı kıyılmış biberli zeytin
  • 4 dal kıyılmış kekik
  • 6 dal kıyılmış maydanoz
  • Üç buçuk su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Tuz, karabiber
   Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
   Hazırlanışı
  1. Kurutulmuş domatesi 15 dakika ılık suda bekletip süzün.
  2. Tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerine beyaz peynir, zeytin, kurutulmuş domates, kekik, maydanoz, tuz v ekarabiber ekleyip bir kaşıkla karıştırın.
  3. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ekledikten sonra elinizle yoğurun.
  4. Hamurdan parçalar koparıp, küçük parmak kalınlığında şeritler hazırlayın ve 10 cm uzunluğunda parçalar kesin.
  5. Kestiğiniz parçaların bir ucunu kurdele şeridi gibi diğerinin üzerinden geçirin ve hafifçe bastırarak yapıştırın.
  6. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. 

Hiç yorum yok: