Bu Blogda Ara

15 Haziran 2016

Vanilyalı Kesme Kurabiyeler


   Herkese merhabalar,

   Havalar bir sıcak bir yağmurlu bir rüzgarlı. Ramazan olduğu için bu durumdan çok fazla şikayetçi değiliz sanırım. Hatta biraz rahatladık bile diyebiliriz ama gene de yazın geldiğine çoktan sevinmeye başladığımız için havalarında buna ayak uydurmasını istiyoruz ve yağmurlu bir hava görünce üzülüyoruz. Benim için bir problem yok çünkü kapalı havaları sevenler grubundayım :))) 

   Havanın sıcaklığı bir nebze orucun tutulmasını zorlaşırıyor fakat ne olursa olsun saatlerce aç kalmak zor birşey hele bir de çalışıyorsanız daha zor. Ama Allah bir şekilde yardım ediyor bence, o sabrı veriyor. İftar vakti yaklaştıkça iyice düşen kan şekerinin yerine gelmesi için ezan ile birlikte birden yemeğe yükleniyoruz. YANLIŞ !!! Bir çok doktor bunun büyük bir yanlış olduğunu söylüyor. İlk başta bir çorba ile başlayıp biraz ara vermek en iyisi. Tatlı olarak da meyve veya sütlü tatlı en ideali.

   Yemekler yenildi, bol su içildi ve artık zaman; çay veya türk kahvesi içme zamanı :) Bu sırada devreye ben giriyorum ve ''Kahve veya çayın yanına küçük atıştırmalıklar yapsam hem kan şekerini dengeler hem de tatlı ihtiyacını karşılar. Hem hafif ve küçük olduğu için de masum.'' diye düşünüyorum. Tarifi Dr. Oetker'in kitapçığından aldım. İçeriği azıcık değiştirdim ama size orjinal halini yazacağım. Dilerim beğenirsiniz. 

Hamur
  • 1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding (başka bir çeşit de kullanabilirsiniz.)
  • 150 gram yumuşak margarin (çok olduğuna bakmayın minnacık yaptığım için çok sayılmaz.)
  • 1 yumurta
  • 200 gr (1,5 - 2 su bardağı) un
Üzeri İçin
  • 140 gr (1 su bardağı) Dr. Oetker Pudra Şekeri
1. Hamurun Hazırlanışı
  1. Toz halindeki vanilyalı pudingi margarin, yumurta ve un ile birlikte derin bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru tezgaha alın ve 30 cm uzunluğunda rulo yapın. 
  3. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
  4. Fırın tepsisine pişime kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması iççin önceden açın.
  5. Turbo pişime: 160 derece / Alt-üst pişirme: 170 derece
2. Şekillendirme ve Pişirme
  1. Süre sonunda hamuru buzdolabından alın. 
  2. Bıçak yardımıyla 20 eşit parçaya kesin, tepsiye sıralayın ve pişirin.
  3. Yaklaşık 15 - 20 dakika içerisinde pişmiş olacaktır.
  4. Süre sonunda fırından çıkarın ve bekletmeden pudra şekerine bulayın. 
  5. Servis tabağına sıralayın ve soğumaya bırakın.

  Hayırlı ramazanlar...



Hiç yorum yok: