Bu Blogda Ara

03 Ekim 2016

Çikolata ve Fındık Dolgulu Kurabiye


   Herkese merhabalar,

   Şüphesiz bir çoğumuz türk kahvesini çok seviyor. Sevmeyenlerede sevdirilmeye çalışılıyor. Turistler ise türk kahvesi içmeden Türkiye'den ayrılmıyor. Ne ıbu türk kahvesi sevdam ? :) Şundan dolayıdır ki; türk kahvesinin yanında bazen kurabiye bazen çikolata yemeyi seven bir insan olarak bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Sadece türk kahvesi de değil tabi ki mesela çay, nescafe belki sıcak süt...

   Bu tarihi yapmayı zevkle bekliyordum. Nedense içi dolgulu kurabiyelere karşı ayrı bir sempati besliyorum. Hep senin yüzünden; Komşu Fırın :D O çıktığından beri onun gibi kurabiyeler yapmaya çalışıyorum. Çok başarılı olduğum söylenemez ama pes etmek yok, yola devam. Bu tarif güzel oldu olmasına ama biraz daha az pişirilebilirdi bende. Bunu not ederek devam etmenizi öneririm. Aynı şekilde sizinde önerinizi varsa okumaktan, denemekten zevk alırım. 

  Dilerim beğenirsiniz..

   Malzemeler
  • 90 g tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 55 gr toz şeker
  • 1 yumurta
  • 50 g toz fınfık
  • 110 g un
  • 25 g kakao
   Çikolata Dolgusu İçin
  • 90 g bitter çikolata
  • 60 g tereyağı
  • 110 g sürülebilir fındık kreması
   Hazırlanışı
  1. Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı çıkır bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Toz fındık, un ve kakaoyu ekleyerek yoğurun. 
  2. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp yağlı kağıt arasında merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
  3. Çikolatayı eriyip soğumaya bırakın.
  4. Hamurları 4 cm'lik yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye 2,5 cm aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 8 dakika pişirin ve fırından alarak soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan çikolata, yereyağı ve fındık kremasını mikserle iyice çırpın.
  6. Yıldız ıçlı sıkma torbasına doldurun. Kırabiyelerin yarısının üzerine krema sıkıp, diğer yarısını üzerine kapatarak servis yapın.
  Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: