Bu Blogda Ara

11 Ocak 2017

Portakal Sulu Kek


   Herkese merhabalar,

   Soğuklar bizi iyice eve kapattı malesef. Dışarı çıksak bir türlü çıkmasak bir türlü. Durum böyle olunca hastalık kaçılnılmaz oluyor. Kendimizi korumamız için elimizden geleni yapsak da bir türlü kurtalamıyoruz şu grpiten. Fakat ne olursa olsun gerekli önlemi almak almak için en önemlisi düzenli beslenmek, erken uyumak, spor yapmak. Düzenli beslenmeye gelince bizim evde hemen hemen hergün bitki çayı demlenmekte, mandalina veya portakal gibi vitaminli meyveler yenmekte. Evdeki portakallar çok olunca durumu fırsata çevirerek biraz portakalcıklarla bir kek yapmak istedim. Dilerim sever, denerseniz. Tavsiye ediyorum. 

  Kendinize iyi bakın emi...

  Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak az şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 paket kabartmaz tozu
  • Alabildiğince un
  • 2 adet portakalın kabuğu
  Hazırlanışı
  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alarak iyice çırpın. 
  2. Margarin ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. 1 su bardağı portakal suyunu ilave edin.
  4. Normal kek kıcamından biraz daha koyu olacak şekilde u n ekleyin.
  5. 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve 1 paket kavartma tozunu katın.
  6. Hazırladığını karışımı, margarinle ğalanmış kek kalıbına dökün
  7. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
  8. Piştikten 1 dakika sonra servis tabağına alın ve taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyunu kaşık yardımıyla kekin üzerine dökün. 

Hiç yorum yok: