Bu Blogda Ara

03 Şubat 2017

Pazılı Tart


   Herkese merhabalar,

   Yapmaktan en hoşlandığım şeylerden biridir; kiş. İster tuzlu ister tatlı olsun her sofraya yakışıyor, tart ve kiş. Özellikle tuzlu kişlerin yeri bende apayrı. Bugünün cicisi; Pazılı tart. Kişin tadını aldığımdan beri misafirlerimize börek yerine kiş yapıyoruz. (Merak etme börekçik senin yerinde ayrı tabi :) ) Gelelim tarife. Yaparken  belirli bir tarifim olmasına rağmen göz kararı yapıyorum ve her yaptığımda siparişe göre içeriğinide değiştirebiliyorum. Dolayısı ile klasik bir tarif ve seçenekler vereceğim. Siz istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Sorunuz olursa yanıtlamaktan memnun olurum. 



Malzemeler ve Yapılışı
  • Hamur tarifi; 1 yumurta / 1 - 2 yemek kaşığı yoğurt / Çay bardağı tereyağ (küp küp kesilmiş) / Aldığı kadar un / karbonat (isterseniz)
  • Buzdolabında bekletirseniz daha güzel olur, hamur kendine gelir. Hamurun içerisine baharatlar koyabilirsiniz.
  • İçerik olarak; beşamel sos, domatesli sos, kremalı sos, labneli sos gibi değişik soslar hazırlayabilirsiniz.
  • İster sebzeli yapın, ister sosisli ister peynirli... Benim tercihim sebzeli :) 
Arda Türkmen'nin tariflerini beğenirim. Onun tarifini örnek vereceğim. Tek fark olarak krema sevmediğim için yoğurt veya labne kullanıyorum.

Hamuru için Malzemeler
400 gr. un
200 gr. tereyağı
1 tutam tuz
2 adet yumurta
1-2 yemek kaşığı su – Gerekirse

İç Harç için Malzemeler
2 su bardağı krema

devamı için; http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/hamurlular/ispanakli-kis

afiyetler olsun...
3 adet yumurthttp://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/hamurlular/ispanakli-kisa
1 su bardağı eski kaşar – Rende
2 avuç ıspanak
12-14 dilim çemensiz pastırma
Tuz
Karabiber
Muskat




Hiç yorum yok: