Bu Blogda Ara

03 Mart 2017

Banana bread - Muzlu Kek


   Herkese merhabalar,

   İçerisinde muz olan herşey bana güzel geliyor. Özellikle hafif, yağsız bir muzlu kek kahvenin yanına çok güzel gidiyor :) (Her zaman değil canım arada sırada olur öyle şeyler, hafif kek diye boşuna mı dedik :p ) Bu sefer elimde var olan farklı bir tarifi denedim. Amerika'da muzlu kekimize ''Banana Bread'' diyorlar. Şekerli (isterseniz az şekerli), meyveli güzel bir tat. Kesinlikle tavsiye edebileceğim, sevimliş bir kek. Denemek isterseniz diye tarifimiz geliyorrrrr...

Malzemeler
  • 2/4 sb şeker
  • 1/4 sb yağ
  • 1/4 sb yoğurt
  • 1/3 sb süt (veya buttermilk*)
  • 1 çy kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 4 muz
  • Vanilya
  • 2 sn kepekli un
  • 1 çk karbonat
Cinnamon Streusel
  • 1/3 sb un
  • 1/3 sv şeker
  • 1/2 çk tarşın
  • 3/4 sb ceviz
  • 1/4 sb tereyağ
Hazırlanışı
  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım
  2. İçerine yağ, süt (*buttermilk için sütün içine bir iki damla limon koyun.) katıp biraz daha çırpalım.
  3. Kuru malzemeleri koyduktan sonra azıcık karıştıralım.
  4. En son muzları koyduktan sonra keki kalıba aktaralım.
  5. Üzerine bütün malzemeleri koyarak hazırladığımız streusel koyarak 180 derecelik fırında pişirelim.





































Hiç yorum yok: