Bu Blogda Ara

25 Haziran 2017

Bayrama Özel; Portakallı ve Çikolatalı Biscotti


   Herkese merhabalar,
  
   Evetttt... Ramazan bayramı geliyorrrr... Sofralar kurulacak, aileler toplanak, sohbetler edilecek, küslükler bitecek... Herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Bayramın ilk gününden itibaren mutfağın içerisinde bir hazırlıktır gider. Tatlılar, börekler, çaylar... Elimizden geldiğince misafirlerimize güzel ikramlar yapmaya çalışırız. Benim tavsiyem; biscotti. Sürekli biscotti/selanik gevreği blogumda, instagram sayfamda yer alır. Her zaman yapmaktan hoşlandığım lezzetli, hafif bir kurabiye türüdür. Bayram ziyaretine gelen misafirleriniz için yaparak sohbetlerinize lezzet katabilirsiniz.  
                                  
   Anneanneciğim selanik gevreğini çok sever, bir Selanik göçmeni olarak. Bende sık sık yapmaya çalışırım. Özellikle çayın yanına şekerli bir şey istediği zaman gevreği görünce mutlu olur. O mutlu olunca ben de mutlu olurum. Her yapışımda ayrı bir malzeme ile yapmaya çalışırım. Böylelikle farklı lezzetler elde ederim. Bu sefer bir tarif üzerinden giderek portakallı - çikolatalı yaptım. 

   Selanik / Biscotti denemenizi eğer bir sorunuz veya önerinizi var ise almaktan çok memnun olurum. Şimdiden afiyet olsun, iyi haftasonları dilerim.

  Portakallı Çikolatalı Biscotti 

  Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • Bir tutam tuz
  • Yarım su bardağı bade (iri kıyılmı)
  • Yarımşar su bardağı kuruüzüm ve portakal kurusu (küçük küp doğranmı)
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
 Hazırlanışı
  1. Hamur için un ile karbonatı karıştırıp geniş bir kaba eleyin. 
  2. Ayrı bir kapta yumurta, şeker, tuz ve vanilyayı iyice köpüklenene kadar çırpın.
  3. Un ve karnonat karışımını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.
  4. Badem, kuruüzüm, kuru portakal, tarçın, damla çikolatayı ekleyerek karıştırın.
  5. En son portakal kabuğu rendesini ekleyin.
  6. Bu karışımı ikiye bölün ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kalın bir kalem şeklinde dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri koyulaşıp katı bir kek kıvamı alana dek pişirin.
  8. Fırından çıkartın ve ılındıktan sonra tırtıklı bir bıçak ile bir parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin.
  9. Fırının ısısın 135 dereceye düşürün ve biscottileri üzerleri kızartıp sertleşene kadar yakşaık 25 fakika pişirin.
  10. Soğuduktan sonra arzunuza göre benmari usulü eritilmiş çikolata veya çikolatalı fındık ezme ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok: